De stad Namen

01. De stad Namen

Namen is een stad dat ongeveer in het midden van België licht. Veel mensen is ook niet bekend met de stad. Dat komt omdat de stad ook niet heel groot is. Hoewel het niet groot is is het wel een mooie stad om is een keer te bezoeken. Zo zit de stad vol met leuke eetgelegenheden en veel leuke barretjes waar je in de avond gezellig kunt borrelen. Het is vaak ook gezellig in België dat komt omdat veel belgen erg gastvrij zijn. Je kan er gezellig een praatje mee maken. Naast alle leuke tentjes zijn er veel leuke en mooie hotels. Mocht je daar is een keer naartoe gaan moet je er wel rekening mee houden dat het allemaal best wel gedateerd is. Het is namelijk best een stad wat achter blijft in de tijd. Ook in die stad zijn mensen best gelovig. Daarom moet je wel goed opletten wat je zegt. Omdat de mensen zo gelovig zijn staan er ook mooie kerken die je kan bezoeken. Het is een kerk dat opgemerkt wordt door de mooie koepels in het hoge plafond. Het is namelijk een barokke kerk, wat ook die keurmerken heeft om de naam barokke kerk te mogen heten.

michael-chambers--ztw5SjiIy8-unsplash

02.Leuke avonden

Er zijn ook veel dingen die je kan doen in Namen. Zo zijn er leuke en gezellige eet cafés die je kan bezoeken. Het stadje Namen is onder de Nederlanders niet erg bekend. Dat komt omdat het ook niet echt toeristisch is. Mensen die daar dus komen zijn ook vaak op doortocht naar andere steden. Je ziet vaak dat mensen door reizen naar bijvoorbeeld zuid-frankrijk. Naast het dat het gezellig is in de avond kan je in de middag ook veel dingen doen. De stad heeft veel mooie en leuke plekken te bieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de mooie grote kerk of een musea. Veel steden in België hebben een museum dat over de geschiedenis gaat over hun stad. Het bezoeken van die musea is vooral voor kleine kinderen er leuk. Zo leren zijn ook steeds dingen over de stad en een stukje geschiedenis van België.

Naast de stad zelf ligt het ook nog relatief dichtbij Brussel. Het is dus een leuk uitstapje om is een dagje naar een andere stad te gaan. Denk hierbij aan Brussel of Antwerpen. Twee leuke steden om er even op uit te gaan met de familie.

Meer Te Weten Komen

Jezuïeten

Barokke kerk

Biechtstoelen